Discussions  >  CollabNet Subversion Admins  >  Apache service fails to start after install on Windows

Back to topic list

Apache service fails to start after install on Windows

Author kanngard
Full name Johan Kanngard
Date 2010-09-07 02:11:18 PDT
Message Steps to reproduce:
Windows 2003 Server SP2
Java 1.6.0_20 installed on default location C:\Program Files\Java\jre6\
PATH updated with C:\Program Files\Java\jre6\bin
JAVA_HOME set to C:\Program Files\Java\jre6
Machine restart
Installation of CollabNet Subversion Edge 1.1.0 with default options to c:\csvn
Opened C:\csvn\launch.html in browser, displays Console Status: Not Ready
Event Viewer says "The Apache service named reported the following error:
>>> httpd.exe: Could not open configuration file D:/csvn/data/conf/httpd.conf: The system cannot find the file specified."
If I open a console and enter java -version, it works:
java version "1.6.0_20"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_20-b02)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 16.3-b01, mixed mode, sharing)
The CollabNet Subversion Edge service starts OK
No logs in c:\cvsn\data\logs
Tried starting the console manually but it isn't listening, the following is printed when runConsole.bat is started:
C:\csvn\svcwrapper\bat>call setenv.bat
"C:\Program Files\Java\jre6\bin\java" -Xmx30m -jar "C:\csvn\svcwrappe​r\bat\..\wrapper.​jar" -c "C:\csvn\svcwrapper\bat\..
\conf\wrapper.conf"
2010-sep-07 11:04:17 org.apache.commons.vfs.VfsLog info
INFO: Using "h:\vfs_cache" as temporary files store.
init
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:18|set state IDLE->STARTING
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:18|starting Process
2010-sep-07 11:04:18 org.rzo.yajsw.contro​ller.jvm.JVMControll​er start
INFO: binding error: Failed to bind to: 0.0.0.0/0.0.0.0:15003 -> retry with another port
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:18|Controller State: UNKNOWN -> WAITING
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:19|working dir C:\csvn\svcwrapper\..\appserver
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:19|exec: "java" "-classpath" "/C:/csvn/svcwrapper​/./wrapperApp.jar;C:​\csvn\appserver\s​tart.j
ar" "-XX:MaxPermSize=128m" "-Djetty.home=../appserver" "-Djetty.port=3343" "-Xms64m" "-Xmx512m" "-Dwrapper.config=C:\csv
n\svcwrapper\conf\wrapper.conf" "-Dwrapper.port=15004" "-Dwrapper.key=61283​00477717716414" "-Dwrapper.teeName=6128300477
717716414$1283850259037" "-Dwrapper.tmpPath=h:\" "org.rzo.yajsw.app.W​rapperJVMMain"
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:19|started process with pid 3248
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:19|set state STARTING->RUNNING
INFO|3248/0|10-09-07 11:04:19|Controller State: WAITING -> PROCESS_KILLED
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:19|set state RUNNING->STATE_ABORT
Skipping update script.
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:19|set state STATE_ABORT->IDLE
INFO|3248/0|10-09-07 11:04:33|Controller State: PROCESS_KILLED -> STARTUP_TIMEOUT
2010-sep-07 11:04:33 org.rzo.yajsw.contro​ller.jvm.JVMControll​er logStateChange
VARNING: startup of java application timed out. if this is due to server overload consider increasing wrapper.startup.ti
meout
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:33|set state IDLE->STATE_ABORT
Skipping update script.
INFO|wrapper|10-09-07 11:04:33|set state STATE_ABORT->IDLE


I've tried searching the net and this forum for fixing this problem, but have not found anything. Any ideas? Thanks!

« Previous message in topic | 1 of 7 | Next message in topic »

Messages

Show all messages in topic

Apache service fails to start after install on Windows kanngard Johan Kanngard 2010-09-07 02:11:18 PDT
     Re: Apache service fails to start after install on Windows markphip Mark Phippard 2010-09-07 06:02:22 PDT
         RE: Re: Apache service fails to start after install on Windows kanngard Johan Kanngard 2010-09-07 23:22:21 PDT
             Re: Apache service fails to start after install on Windows markphip Mark Phippard 2010-09-08 06:37:53 PDT
                 RE: Re: Apache service fails to start after install on Windows kanngard Johan Kanngard 2010-09-08 08:53:01 PDT
                     Re: Apache service fails to start after install on Windows markphip Mark Phippard 2010-09-08 09:08:30 PDT
                     Re: Apache service fails to start after install on Windows markphip Mark Phippard 2010-09-08 09:41:26 PDT
Messages per page: